Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Hydrolat ogórkowy, ajeden
Kliknij, aby powiększyć
Marka
W promocji

Hydrolat ogórkowy, ajeden

34,00 zł(-10% Promocja ograniczona)
30,60 zł
/ szt.
Produkt dostępny ilości
Produkt dostępny ilości
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Darmowa dostawa do paczkomatuWięcej informacji
Smile - dostawy ze sklepów internetowych przy zamówieniu od 40,00 zł są za darmo.

Kupujesz i dostawę masz gratis!

dostawy ze sklepów internetowych przy zamówieniu za 40,00 zł są za darmo.
Darmowa dostawa obejmuje dostarczenie przesyłki do paczkomatu
Polecany do cery dojrzałej, trądzikowej,  tłustej i z niedoskonałościami, wrażliwej, suchej. Poprawia stan skóry zmęczonej, poszarzałej, tracącej jędrność.

Ogórek stanowi źródło cennych dla skóry soli mineralnych, kwasów organicznych, a także witaminy A witamin z grupy B, witaminy C oraz witaminy E. Ponadto w jego składzie znaleźć można wysokie stężenie enzymów i substancji śluzowatych, co czyni go wartościowym składnikiem kosmetyków do pielęgnacji skóry. Ogórek wykazuje ten sam odczyn pH co nasza skóra. W związku z tym bardzo pozytywnie oddziałuje na jej kondycję. Walczy z niedoskonałościami skóry i przebarwieniami. Jeden z najdelikatniejszych hydrolatów o delikatnym,  odświeżającym zapachu świeżo  zerwanych ogórków.
 
Hydrolat ogórkowy wykazują działanie łagodzące, nawilżające oraz zmiękczające naskórek. Doskonale więc sprawdza się w pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej.Polecane są więc również posiadaczkom cery suchej i mieszanej.  Ogórek warunkuje świeżość skóry oraz działa na nią wybielająco, dzięki czemu skuteczny jest w walce z przebarwieniami.W ogórku znajduje się bardzo dużo składników mineralnych, które mają znaczenie dla wyglądu skóry. Przede wszystkim posiada dużą ilość siarki. Siarka ma działanie bakteriobójcze, więc zmniejsza ilość pojawiających się wyprysków, a jednocześnie oczyszcza pory, gdy ogórek jest użyty w formie hydrolatu. Drugim ważnym elementem jest potas, dzięki któremu skóra jest nawilżona oraz odświeżona, co przydaje się przede wszystkim przy leczeniu rumieńców. 

INCI: Cucumis Sativus (Cucumber) Destillate Water.


Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel