wyszukiwarka zaawansowana
Teraz darmowa wysyłkaod 149 zł

Olej z czarnej porzeczki (Ribes Nigrum) rafinowany 20 ml

Olej z czarnej porzeczki (Ribes Nigrum) rafinowany  20 ml- porzeczka.jpg
  • - %
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 8,39 zł 11,99 zł 8.39
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Sunniva Med
Kod produktu: 0000000017
Pin It

Opis

Olej z czarnej porzeczki, rafinowany  20 ml

 

INCI: Ribes Nigrum

 

Właściwości:

  • wysoka zawartość kwasu gamma-linolenowego (GLA) - dwukrotnie wyższą niż w oleju z nasion wiesiołka. 
  • zawiera kwas linolowy (LA), alfa-linolenowy (ALA) oraz kwas stearydynowy (SDA)
  • wzmaga system immunologiczny
  • łagodzi podrażnienia
  • opóźnia proces starzenia
  • doskonale nawilża skórę
  • sprawdza się po opalaniu
  • pielęgnuje suche włosy
  • olej z nasion czarnej porzeczki stosowany jest w leczeniu wszelkiego typu podrażnień skóry, atopowym zapaleniu, egzemy, łuszczycy, świerzbiączce, łupieżu, wypadaniu włosów i łamliwości paznokci.
  • wspomaga także leczenie trądziku młodzieńczego
  • olej ten może być aplikowany bezpośrednio na skórę
  • jako środek przeciwzapalny jest idealnym dodatkiem do bazy olejowej wykorzystywanej w masażu
  • jako dodatek do kremów nawilżających i przeciwzmarszczkowych, silnie nawilża suchą skórę. Sugerowane stężenie 5-15%
  • kąpiel - do wanny wypełnionej 1/3 wody wlać ok 8-10 ml oleju.

 

Olej z nasion z czarnej porzeczki jest jednym z najbogatszych naturalnych źródeł kwasu gamma-linolenowego (GLA), dwukrotnie więcej niż olej z wiesiołka. Posiada także bardzo ważny kwas alfa linolenowy (ALA). GLA jest bardzo ważnym składnikiem dla skóry. Wchodzi on w skład fosfolipidów budujących błony komórkowe, mając wpływ na transport substancji odżywczych. Jest elementem budulcowym składników cementu międzykomórkowego spajającego komórki naskórka. Wpływa korzystnie na krążenie krwi w skórze, poprawiając jej odżywienie, dotlenienie i usuwanie toksyn, co poprawia strukturę, wygląd i koloryt skóry.

GLA zawarty w oleju z nasion czarnych porzeczek łatwo wnika do głębszych warstw skóry, gdzie jest przekształcany w prostaglandyny. Dzięki temu chroni skórę przed infekcjami, przeciwdziała alergii, likwiduje stany zapalne i spowalnia starzenie się skóry.

 

Zastosowanie:

 

  • bezpośrednio na skórę i włosy
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych, fryzjerskich i salonach masażu

 

 

Olej z Czarnej Porzeczki będzie najlepszym dodatkiem do Twoich naturalnych kosmetyków!

 

 

Mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl