wyszukiwarka zaawansowana
Najbliższy dzień wysyłki to:18 lutego

Olej abisyński (Crambe Abyssinica), 50ml

Dostępność: brak towaru
Cena: 11,45 zł 11.45
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

INCI: Crambe Abyssinica Seed Oil

rafinowany, surowiec kosmetyczny

Olej abisyński otrzymuje się z nasion rośliny Crambe Abyssinica wywodzącej się z wschodniej Afryki i rejonów śródziemnomorskich. Jest to jednoroczna roślina oleista z rodziny Cruciferae (krzyżowych). Nasiona Crambe abyssinica zawierają około 30% oleju o niezwykle wysokim poziomie nienasyconego kwasu erukowego.

Zawarty w nim kwas erukowy decyduje o dobroczynnych właściwościach oleju w pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Olej ten wykazuje wysoką stabilność oksydacyjną i nie jest wrażliwy na podgrzewanie.

Olej szybko się wchłania się, skutecznie poprawia wygląd skóry. Wygładza jej powierzchnię, odżywia i nawilża. Stanowi idealny produkt do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie skóry przesuszonej oraz dojrzałej. Dzięki właściwościom nawilżającym wspomaga walkę z pierwszymi oznakami starzenia się.

Stanowi skuteczny i uniwersalny nawilżacz, który po aplikacji nie pozostawia tłustego filmu.

Olej sprawdza się doskonale w recepturach kosmetyków kolorowych, ponieważ bardzo dobre rozprowadza pigment. Może być stosowany w szminkach, błyszczykach i podkładach. Nawilża i nie zatyka porów skóry.

Zalecana koncentracja w gotowym produkcie 0,5-100%
Produkt może być stosowany na skórę bez rozcieńczenia.

Mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl