wyszukiwarka zaawansowana
Teraz darmowa wysyłkaod 199 zł

Olej z nasion pomidora rafinowany (Solanum Lycopersicum) 100 ml

 Olej z nasion pomidora rafinowany (Solanum Lycopersicum) 100 ml- pomidor.jpg
  • - %
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,87 zł 16,95 zł 11.87
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.5
Producent: Sunniva Med
Kod produktu: 0000000092
Pin It

Opis

Olej z nasion pomidora rafinowany 100 ml

INCI: Solanum Lycopersicum

Olej  pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion pomidora

 

Właściwości:

  • bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (około 50-70% kwas linolowy LA, około 1% kwas α-linolenowy ALA i około 10-25 % kwasu Ω-9 - oleinowego)
  • działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnosi odporność na zakażenia, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej
  • przyśpiesza gojenie ran, oparzeń, odmrożeń, hamuje zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych
  • zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych
  • stanowi źródło karotenoidów jak likopen i beta karoten oraz naturalnych tokoferoli (Beta-karoten i inne karotenoidy zwiększają zdolności obronne skóry przeciw infekcjom, napromieniowaniu promieniami słonecznymi i przyśpieszają gojenie drobnych uszkodzeń. Działają przeciwstarzeniowo, przeciwnowotworowo. )
  • olej z pestek pomidora jest także źródłem flawonoidów, które są silnymi antyutleniaczmi wobec wolnych rodników
  • wzmacnia i uelastycznia naczynia krwionośne zapobiegając ich pękaniu
  • zawiera fitosterole roślinne odpowiedzialne za redukcje ognisk zapalnych, zmniejszające zaczerwienienie, obrzęki, łagodzące swędzenie i ułatwiające gojenie się skóry.
  • bogaty jest w aminokwasy - lizynę, która stymuluje procesy regeneracyjne skóry oraz miedź, żelazo, mangan i cynk.
  • zwiększa elastyczność, jędrność skóry, redukuje zmarszczki
  • działa przeciwzaskórnikowo, spowalnia zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych
  • szybko się wchłania, jest lekki, nie pozostawia tłustego filmu

 

 

Olej ten może być stosowany bezpośrednio na skórę, w tym celu należy 3-4 krople oleju wmasować opuszkami palców w oczyszczoną skórę twarzy. Masować skórę aż do pełnego wchłonięcia. Ze względu na wysoką zawartość kwasów nienasyconych polecamy stosować go w produktach kosmetycznych jako substancję czynną w ilości 10-20%. Posiada lekko pomarańczowe  zabarwienie i charakterystyczny nie drażniący zapach. Olej z pestek pomidora stosowany jest w produktach anty-aging, przeciwzmarszczkowych, w preparatach po opalaniu, po zabiegach kosmetycznych, peelingach, woskowaniu. Ze względu na właściwości przeciwzapalne olej chroni przed schorzeniami skóry między innymi takimi jak pokrzywka czy egzema.

 

 

Zastosowanie:

 

  • bezpośrednio na skórę
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu

 

 

Mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl