wyszukiwarka zaawansowana
Teraz darmowa wysyłkaod 149 zł

Olej z Amarantusa tłoczony na zimno BIO (Amaranthus paniculatus) 20 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 58,34 zł 58.34
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Sunniva Med
Kod produktu: 0000000011
Pin It

Opis

Olej z Amarantusa tłoczony na zimno BIO 20 ml 

INCI : Amaranthus paniculatus

Właściwości:

  • antyoksydacyjne
  • regenerujące
  • gojące
  • przeciwzapalne
  • immunomodulujące
  • odmładzające
  • nawilżające
  • odżywcze

 

Olej pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion amarantusa (w Polsce występującego pod nazwą Szarłat). W swoim składzie zawiera kwasy nienasycone 55-80% w tym kwasu oleinowego 15-30% i kwasu linolowego 40-50%. Olej amarantusowy jest bardzo cennym źródłem naturalnych antyutleniaczy. Jednym z najcenniejszych składników jest SKWALEN, węglowodór wielonienasycony zaliczany do lipidów jednak nie będący tłuszczem, którego w oleju amarantusowym występuje 5 – 6,5g/100g. W oleju znajduje się też naturalna witamina E w ilości 5-10 mg/100g. Olej stosowany jako dodatek do kremów i balsamów daje korzystny efekt nawilżenia i wygładzenia ciała. Skóra staje się delikatniejsza, bez oznak łuszczenia i rogowacenia. Olej amarantusowy polecany jest do codziennej pielęgnacji całego ciała, a w szczególności skóry twarzy, szyi, dekoltu oraz wspomagająco w leczeniu nadmiernej suchości skóry rąk i stóp. Stosuje się go bezpośrednio na skórę, szczególnie do kąpieli i masażu.

Olej chroni skórę przed działaniem czynników zewnętrznych – promieniowaniem UV – działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie.

 

Zastosowanie / przeznaczenie :

  • Nawilża, odżywia, zmiękcza i odmładza skórę;
  • Pielęgnuje skórę bardzo suchą, popękaną, wrażliwą, atopową, łuszczącą się;
  • Pielęgnuje cerę dojrzałą, przesuszoną skórę rąk i stóp;
  • Tworzy barierę ochronną skóry (ze względu na właściwości antybakteryjne, zwiększa miejscowo odporność i ochronę membran komórek);
  • Kompleksowo leczy choroby skóry (łojotokowe i atopowe zapalenie skóry, łuszczyca, wypryski, neurodermitis, bielactwo, wrzody, itp.);
  • Pomocny przy trądziku, wypryskach, ukąszeniach owadów;
  • Chroni skórę w okresie radioterapii;
  • Przyspiesza gojenia się ran, oparzeń, odleżyn;
  • Przyspiesza wchłanianie siniaków i hematom;
  • Doskonały olej bazowy do mieszanek kosmetycznych i leczniczych, sprzyja szybkiej penetracji substancji odżywczych i leczniczych do komórek i tkanek skóry.

 

Przechowywanie:

Przechowywać w butelce z ciemnego szkła w temperaturze od -10 do 20 ° C w miejscu niedostępnym dla dzieci. Unikać światła słonecznego.

Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl